Vrei sa optimizezi consumul de apa in gospodarie, sa gestionezi eficient sistemul de irigatie, sa extragi apa dintr-o fantana de mica adancime sau sa alimentezi o gradina? Afla ca o pompa de apa de suprafata de calitate poate face diferenta! Achizitionarea unui astfel de produs presupune din start o cercetare amanuntita cu privire la oferta existenta pe piata, asa ca, daca vrei sa iei o decizie informata, bazata pe o evaluare obiectiva, evalueaza cu atentie cateva aspecte pentru o investitie inteligenta. In acest articol vom analiza cele mai bune pompe de apa de suprafata disponibile, astfel incat sa poti face cea mai buna alegere, avand in vedere cateva criterii esentiale in acest sens.
Cuprins:
1. Cele mai bune pompe de apa de suprafata - clasificare TOP 3
2. Criterii de alegere a celei mai bune pompe de apa de suprafata
3. Marci recomandate de egospodarul.ro
3.1. Marca DDT
3.2. Marca DRK
4. Sfaturi si recomandari utile despre utilizarea si intretinerea pompelor de apa de suprafata
5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre pompele de apa de supafata
1. Cele mai bune pompe de apa de suprafata - clasificare TOP 3
Pompa de apa de suprafata este un echipament folosit pentru extragerea apei de la adancimi mici, fiind amplasata la nivelul solului. Pe piata exista diferite tipuri de pompe de apa de suprafata: centrifuge (potrivite pentru a duce apa la distanta, pentru irigatii), cu autoamorsare (ideale pentru situatii in care apa nu este constanta), de transfer (pentru drenaj sau evacuarea apei), de gradina (pentru irigarea gradinilor si terenurilor de mici dimensiuni). Consulta un top al celor mai eficiente produse!
Alte pompe de apa de suprafata recomandate de egospodarul.ro
Pompele de apa de suprafata eficiente in alimentarea cu apa sunt usor de instalat si de intretinut, pot fi utilizate in diferite aplicatii (irigatii, alimentarea locuintei cu apa, evacuarea lichidului din subsol) si sunt accesibile ca pret. Cateva modele populare pentru caracteristicile tehnice sunt si cele de mai jos:
Pompa autoamorsanta Elefant Aquatic JS100, 1100 W, 50l/m, 2900 rpm
Pompa autoamorsanta de suprafata are putere de 1100 W, debit de 50 l/m, viteza de rotatie 2900rpm, pozitionare pe trei picioare, ax din otel de 12 mm grosime.
Pompa de apa de suprafata pompeaza apa curata si lichide non-corozive, are debit maxim 51 l/m, inaltime de pompare 19 m, turatie maxima 2850 rpm.
Pompa apa suprafata Zenith Italy, JS100,1500W, 65L/min, Refulare 65m. corp fonta, bobinaj 100%cupru
Pompa de suprafata are motor de 1500W, viteza de rotatie 2860rpm, inaltime maxima 65 m, debit maxim 65l/min, adancime maxima de opt metri.
Pompa de apa de suprafata are dimensiunile 27 × 19 × 24 cm, puterea motorului de 0.75kw/1.0HP, viteza de rotatie 2860 rot/min, inaltime maxima de 36 m, debit maxim 4800l/h, adancime maxima de 8 m.
Pompa apa de suprafata QB60 Micul Fermier, 370 W, 35m
Pompa de apa de suprafata are putere de 370W, debit maxim 1200l/h, inaltime de refulare 20 m, adancime maxima de 7 m.
2. Criterii de alegere a celei mai bune pompe de apa de suprafata
Pentru rezolvarea diferitelor probleme cu care te confrunti in gospodarie (imbunatatirea sistemului de irigare, alimentarea constanta a locuintei, evacuarea apei din subsol) trebuie sa iei in considerare achizitionarea unei pompe de apa de suprafata de calitate, eficienta si durabila pe termen lung. In acest sens trebuie sa ai in vedere cateva criterii esentiale, care pot face diferenta in timp:
Puterea motorului. Daca vrei sa manevrezi volume mari de apa si sa realizezi o refulare eficienta la inaltimi mari, atunci opteaza pentru un motor mai puternic. Tine cont de faptul ca un motor cu o putere excesiva poate avea un consum de energie mai mare, ceea ce va creste costurile;
Debitul si inaltimea de refulare. Pompa de apa trebuie sa ofere un debit (cantitatea de apa pe care o poate furniza intr-un anumit timp) si o inaltime de refulare optima (distanta maxima la care pompa poate ridica apa). Daca ai o gradina aflata pe un deal, atunci ai nevoie de o pompa cu debit adecvat si inaltime de refulare eficienta;
Materiale. O pompa foarte buna trebuie sa fie fabricata din materiale rezistente, pentru ca trebuie sa faca fata diferitelor conditii de mediu (de regula, foarte dificile). Produsele confectionate din plastic sunt usoare, manevrabile, insa nu sunt la fel de rezistente ca cele din otel si fonta;
Bobinajul. Cele mai rezistente sunt bobinele din cupru, pentru ca au conductivitate mai buna si durabilitate mai mare. Comparativ cu cele din aluminiu functioneaza mult mai bine in conditii de utilizare intensa;
Nivelul de zgomot. Acest aspect trebuie sa te intereseze, mai ales daca ai vecini care nu doresc sa fie deranjati. Unele modele de pompe sunt proiectate astfel incat sa fie silentioase, asa ca trebuie doar sa verifici specificatiile de pe eticheta ale producatorului.
3. Marci recomandate de egospodarul.ro
Alegerea unei marci de incredere influenteaza performanta, rezistenta si durabilitatea pompei. Practic, trebuie sa ai in vedere o marca ce ofera produse de calitate, cu garantie mare, dotate cu tehnologii moderne.
3.1. Marca DDT</h3>
Firma a fost infiintata in Italia, in 1991. S-a concentrat pe producerea de pompe de apa si a echipamentelor necesare irigarii terenurilor, crescand tot mai mult in popularitate chiar la nivel mondial. Compania este recunoscuta pentru produse fiabile si durabile, pentru disponibilitatea pieselor de schimb, dar si pentru inovatiile tehnice.
3.2. Marca DRK
Compania a luat fiinta in 1995, in Italia. Produsele sale au reputatie buna in randul clientilor si sunt recunoscute la nivel european si international. Firma investeste constant in cercetare si dezvoltare, introducand tot felul de solutii noi pentru a imbunatati experienta celor care le folosesc.
4. Sfaturi si recomandari utile despre utilizarea si intretinerea pompelor de apa de suprafata
Montarea, folosirea si intretinerea pompei sunt procedee ce trebuie efectuate ca la carte, deoarece vor garanta eficienta si durabilitatea pe termen lung. Pentru inceput trebuie sa citesti cu atentie instructiunile producatorului si sa te asiguri ca o instalezi conform acestora. Montarea se face pe o suprafata plana. Pompa trebuie fixata bine pentru a preveni aparitia vibratiilor, acestea afectand performantele echipamentului.
Daca apa este una cu impuritati ce pot bloca filtrele sau cu particule solide, atunci este de preferat sa nu folosesti pompa de apa de suprafata, deoarece se va deteriora. Din aceasta cauza este obligatoriu sa verifici sursele de apa. In cazul in care dupa instalare se aud diferite zgomote sau apar vibratiile excesive este semn ca trebuie sa intervii pentru eliminarea acestor probleme.
Pentru intretinerea pompei urmeaza sfaturile si recomandarile de mai jos:
curata filtrele si orificiile de aspiratie in mod regulat pentru a preveni blocajele;
cablurile electrice sunt verificate periodic pentru a nu fi uzate sau deteriorate;
testeaza regulat intrerupatoarele de sarcina pentru a te asigura ca functioneaza corect;
daca nu o folosesti, depoziteaz-o intr-un loc uscat, departe de surse de caldura sau de frig;
pentru perioadele cand nu este utilizata trebuie sa se goleasca de apa pentru a preveni inghetarea.
In concluzie, alegerea unei pompe de apa de suprafata are un impact important cand vine vorba despre eficienta sistemului de irigare, a celui de alimentare cu apa a locuintei sau pentru rezolvarea problemelor de drenaj. Daca este selectata adecvat, atunci vei avea un acces mult mai bun la apa, vei avea parte de economii pe termen lung si vei utiliza mult mai eficient resursele.
Intrebari si raspunsuri frecvente despre pompele de apa de suprafata
Care sunt cele mai bune pompe de apa de suprafata?
Cele mai bune pompe de apa de suprafata sunt cele care raspund la toate necesitatile utilizatorului.
Cum alegi cele mai bune pompe de apa de suprafata?
Alegerea celor mai bune pompe de apa de suprafata trebuie sa se faca in functie de recomandarile specialistilor, avand in vedere urmatoarele criterii: puterea motorului, debitul maxim, nivelul de zgomot, inaltimea de regulare, materialele din care este construita, tipul de bobinaj, brand, pret.
Care sunt avantajele pompelor de apa de suprafata?
Printre avantaje pot fi mentionate: eficienta in alimentarea cu apa, usurinta in instalare si intretinere, utilizarea in diferite aplicatii (irigatii, alimentarea locuintei cu apa, evacuarea lichidului din subsol) si accesibilitatea ca pret.
Cum instalezi pompa de apa de suprafata?
Instalarea se face conform recomandarilor producatorului. Se aseaza pompa pe o suprafata plana, perfect nivelata, se fixeaza bine pentru a nu vibra excesiv, se conecteaza la apa si la sursa de energie electrica.
Ce faci daca pompa de apa de suprafata nu functioneaza corect?
Daca pompa nu functioneaza in mod corespunzator, atunci consulta manualul de utilizare, verifica sursa de alimentare, daca nu exista blocaje in filtre sau contacteaza specialistul pentru asistenta necesara.